[cztery_spacje] wciete
[osiem_spacji] wciete bardziej
wciete
wciete bardziej
Poza tym Twój błąd to NZEC czyli brak kodu wyjścia zero.
Bład jest taki:
Traceback (most recent call last):
File “./prog.py”, line 5, in
EOFError: EOF when reading a line
Proponuję Ci użyć try/expect:
try:
b = input()
except EOFError:
break
Zgodnie z dokumnetacją Pythona:
- exception EOFError
Raised when the input() function hits an end-of-file condition (EOF) without reading any data. (N.B.: the io.IOBase.read() and io.IOBase.readline() methods return an empty string when they hit EOF.)
Zanim program sprawdzi Twojego ifa, funkcja input() zwraca wyjątek, bo osiągnęła koniec pliku wejściowego, spoj uważa to za błąd wykonania i zwraca NZEC.
Zadanie zakończone.
…na wejście programu podana zostanie pewna nieokreślona, ale niewielka ilość małych liczb całkowitych…tak jak NERBEJ wskazał wcześniej i …tu jest pies pogrzebany!..
Mój program na początku definiuje ilosc elementow tablicy, czyli chce coś z góry określić, a przecież ma zostać podana pewna NIEOKREŚLONA ilość liczb…
Przykładowy kod do zadania, który jest akceptowany przez SPOJ
Naturalnie. Liczb nie jest 100 w każdym teście więc wypluwasz brednie:
ad Twój edit) ciepło do while lepiej nie używaj - w praktyce prawie zawsze lepsze (bardziej czytelne, częściej spotykane, bezpieczniejsze, …) jest while.
Pytanie brzmi teraz: co dać w while by osiągnąć Twój cel? W razie problemów zalecam wyszukać w sieci podpowiedzi. Oczywiście angielski dużo ułatwi.
Witam, mam oczywiście ten sam problem co inni, czytałem porady i zacząłem oprócz testowania codeblocksem testowanie na ideone.com2 program niby działa a spoj oczywiście go odrzuca , nie mam pojęcia dlaczego
mój program wymaga podania ilości wczytywanych liczb przez użytkownika, może tego mam się pozbyć ?
pls HELP
Czytający! Przeczytaj proszę wątek: 10564. Pobieranie [POB]
Suggested Topics
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
TFRACAL - Kalkulator ułamków | Zbiór zadań | 2 | 63 | Feb 1 |
PP0504B - StringMerge - w języku C | Zbiór zadań | 5 | 101 | Jun '24 |
Liczby Pierwsze | Zbiór zadań | 2 | 139 | May '24 |
Zadanie Szyfrowanie2 | Zbiór zadań | 6 | 157 | May '24 |
TOPSORTL - Porządek leksykograficzny w grafie | Zbiór zadań | 3 | 59 | Jul '24 |