1 / 8
Mar 2016

Cześć. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać to zadanie? Zrobiłem już ogrom testów mojego programu, wziąłem testy ze starego forum i obecnego, dla każdego był prawidłowy wynik, zatem co jest nie tak?

• created

Mar '16
  • last reply

Jul '21
  • 7

replies

• 1.0k

views

• 4

users

• 3

links

Ciekawy jestem jak to robiłeś? Przecież nawet dla testu z zadania jest źle. w ideone.com, można i należy wklejać także testy: http://ideone.com/l8z9xz33, a nie zostawiać puste pole-okno stdin [wejście].

No to zmieniłem na ideone wartość kick na false... Chociaż wydaje mi się, że każda zmienna bool po deklaracji ma wartość false, ale cóż życie. Porobiłem później testy na ideone z tą poprawką i wyniki są prawidłowe, więc nie wiem gdzie jest haczyk.

Dobra, jest w końcu AC. Zapomniałem, że punkty początkowe muszą być różne od siebie. Dzięki za pomoc. :slight_smile:

5 years later

Siemka, pomógłby ktoś znaleźć błąd ideone.com/Bubp4Z2. Nie mam pojęcia co źle robię, na wszystkie testy z ręki mam dobrą odpowiedź a mam WA na 7.

Masz bardzo skomplikowaną procedurę pobierania danych. W 3 miejscach masz kod wczytujący dane. Spróbuj uprościć kod. Nie próbuj pisać kodu pod specjalne przypadki. Wg mnie właśnie na tym się wysypuje twój program.

for(int i = 3; i <= n; ++i)
        {
            cin >> x >> y;
            if(x != x1)
            {
                check = false;
                break;
            }
        }

Tutaj wczytujesz dane i przy określonych warunkach przerywasz wczytywanie(!) co rozwala cały dalszy przepływ danych.

Tego nie możesz wiedzieć. Najczęściej - możesz założyć że zawsze - wykonywane są wszystkie testy, a dopiero potem są oceniane. Więc to, że widzisz gdzieś tam jakieś cyferki, o niczym nie świadczy. Błąd możesz mieć na dowolnym albo nawet na wszystkich testach, a cyferki i tak będą zawsze sobie migały.