I co ja mam biedny odpowiedzieć? Że mi się nie chce jak diabli ale, wiem że muszę? Nadwaga i takie tam. Albo kłócić się o jakieś/ąś 1/3?
Jednak bardzo mnie boli AC. AC powinno być dopiero początkiem, a nie końcem drogi i celem samym w sobie. Po AC powinieneś [ja też] natychmiast pomyśleć o poprawieniu swojego kodu [refaktoringu], poprawieniu jego czytelności itd.
Dlatego wymyśliłem coś innego, zamieszczam mały quiz, z pewnej książki. Jest to fragment w języku python, ale problem dotyczy prawie dowolnego innego języka programowania:
Jak powinien wyglądać “poprawiony” poniższy fragment kodu:
if x > 0:
return True
else:
return False
W języku C/C++ byłoby to [do ulepszenia]:
if (x > 0)
return true;
else
return false;
Aby nie psuć zabawy innym, proszę pisz do mnie na PM i tak samo [na PM] podam Ci poprawniejszą wersję tego fragmentu kodu, jeżeli będziesz zainteresowany.
PS
Drugi sezon zażywam kąpieli zimowych w Olsztyńskim Klubie Morsów Iglo. Jednak sezon [lód] się skończył, więc postanowiłem zrezygnować całkowicie z prysznica
Oczywiście tylko z ciepłego i używać wyłącznie zimnego i jak na razie trzymam się tego: http://www.blog.dunajewski.pl/metoda-wima-hofa/metoda-wima-hofa-podstawy/