1 / 9
Jun 2020

Witajcie mam dziwny problem, bo nie mam pojęcia dlaczego ten program na moim komputerze nie działa poprawnie a na kolegi oraz na ideone już śmiga. W programie chodzi o to żeby daną liczbę napisać od tyłu np. 711 a ma wypisać 117. U mnie jest ten problem, że gdy dla takich danych
in:
107
112
456
64
895
powinno byc out:
701
211
654
46
598
a u mnie jest out:
700
210
653
46
598
czyli dla trzech pierwszych jest źle, ponieważ jest o 1 mniej niż powinno być, a dla dwóch ostatnich jest okej
Ma ktoś jakiś pomysł??

• created

Jun '20
  • last reply

Jun '20
  • 8

replies

• 690

views

• 3

users

• 5

• 2

links

1. Rożne wersje programow.
  2. Blad w programie. Brak inicjalizacji.
  3. Bez dostepu do źródeł można tylko zgadywać.

Do jakich źródeł, co mogę jeszcze podać, żeby łatwiej dojść do tego w czym jest problem?

Do źródeł czyli do kodu. Twoje oczekiwanie teraz na precyzyjną pomoc to tak jakbyś chciał by ktoś opisał jak naprawić samochód bo przestał jeździć. :slight_smile:

Podaj jeszcze z jakiego IDE korzystasz oraz jakiego kompilatora używasz (pkt.1 u @pawoj20 )
A tak w ogóle, to dlaczego korzystasz ze starej biblioteki c.math z języka zamiast z cmath dedykowanej do C++? Ponadto wydaje mi się, że bardziej uniwersalnym rozwiązaniem jest odwrócenie stringa bez wyłuskiwania cyfr, bo Twoje rozwiązanie nie poradzi sobie z liczbą np.40 cyfrową.

Używam Code Blocks 17.12. Poszukalem na internecie i znalazlem te odwracanie stringa, dzieki za wskazówke! A odnosnie tej biblioteki to nie mam pojecia dlaczego akurat tej, moze ze swiadomosci ze ta i ta to to samo :frowning:

dziekuje! Dokladnie o to chodzilo, teraz juz dziala jak nalezy. Ale nadal nie mam pojecia dlaczego na moim komputerze nie dzialalo poprawnie a na ideone i u kolegi wszystko bylo okej.