1 / 9
Sep 2017

Sugestia: popraw wklejanie kodu.

1. Między tekstem a kodem postaw entery.
  2. Zaznacz cały kod i kliknij “</>”

a jaki masz problem ? - bo mnie ten kod zaliczyło

a skoro jest poprawny, to usuń kod z forum

Sprawdziłem odpowiedzi dla danych z zadania, również z pytań na forum np. pole = 1591 obwód min = 160, program zwraca prawidłowe odpowiedzi.
Po zgłoszeniu otrzymuje od systemu komunikat Błędna odpowiedz.
Ustawiłem C++(g++ 4.3.2)

Zabawa w programowanie wymaga często czegoś jeszcze - 6 zmysłu, uważnego czytania [także komentarzy pod zadaniem i wątków na forum? [mam na myśli SPOJ’a]

PS
Wyślij po prostu swoje rozwiązanie tu: http://pl.spoj.com/problems/FR_05_09/35

PS 2
Miałem jeszcze coś dodać i może jeszcze dodam? …

Moim zdaniem problem w tym, że są dwa zadania FR_05_09 - Obwód prostokąta (Dodane przez: Mariusz Śliwiński Data dodania: 2016-03-02) oraz AL_26_04 - Obwód prostokąta (Dodane przez:Mariusz Śliwiński Data dodania: 2015-12-01) z taką samą treścią w jednym sędzia zaliczył mi zadanie a w drugim to samo zadanie odrzucił. Może to jest problemem?

Owszem :wink:

PS
Ale w tym wypadku, prawdopodobnie, pomogłoby Ci [tylko] uważne przeczytanie wszystkich komentarzy pod zadaniami, najlepiej w kolejności chronologicznej, od najstarszeych.

PS 2
Brak komentarza, to też komentarz :wink:

PS 3
Oczywiście właśnie wysłałem prośbę o poprawienie błędu - odpowiednią zmianę treści [jednego] zadania.

PS 4.
Czemu do tej pory nie został poprawiony ten błąd? Ano, bo jak już kilkakrotnie pisałem, system komentarzy pod zadaniami nie spełnia swojego założenia i właśnie powyższy problem, jest kolejnym dowodem, na to, że system komentarzy pod zadaniami jest chory!

Dobry wieczór

Przepraszam, w lipcu przez przypadek nadpisałem tytuł i treść zadania niepasujące do testów.

Przywróciłem odpowiednią treść i tytuł.