1 / 5
Feb 2023

Cześć!

Jakie biblioteki są dostępne w polskim SPOJu dla kompilatora C++? Konkretnie przesyłam odpowiedzi do C++ 14 (gcc 8.3).

Już któryś raz piszę program lokalnie w CodeBlocks, przesyłam rozwiązanie do sędziego i dostaję odpowiedź: “LOL, nie znam takiej biblioteki”. Załamka.gif.

Nie znalazłem odpowiedzi ani na stronie SPOJa, ani na forach anglojęzycznych, ani tutaj.

Z góry dzięki za pomoc.

• created

Feb '23
  • last reply

Feb '23
  • 4

replies

• 345

views

• 3

users

• 2

• 3

links

Jakie biblioteki chciałbyś użyć?
Wiem, że Boost jest dostępny. Nie obiecuję, że wszystkie klasy, ale część na pewno.

Nie wiem, czy jest gdzieś pełna lista, co jest dostępne. Jak coś, możesz sprawdzać metodą prób i błędów na https://ideone.com/5.

Już któryś raz piszę program lokalnie w CodeBlocks, przesyłam rozwiązanie do sędziego i dostaję odpowiedź: “LOL, nie znam takiej biblioteki”. Załamka.gif.

Problem XY7. Wszystkie standardowe nagłówki w C++143 powinny być dostępne. Możliwe, że korzystasz z niestandardowych bibliotek np. conio.h (dla getch), lub pch.h (prekompilacja). W większości przypadków nie potrzebujesz ich dla SPOJ, ani do codziennej pracy czy nauki programowania.

Problem XY

Yyy… Nie?

Wszystkie standardowe nagłówki w C++14 powinny być dostępne.

OK, o to mi chodziło. Dzięki. :slight_smile: