1 / 13
Mar 2016

kod55
Hej, może mi ktoś powiedzieć dlaczego nasz sędzia nie zalicza mi programu? Napisałem go na dwa sposoby i już teraz nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi :confused:

• created

Mar '16
  • last reply

Apr '17
  • 12

replies

• 1.7k

views

• 7

users

• 3

links

Żeby to zrobić będziemy musieli zobaczyć twój kod, najlepiej skorzystaj z wyszukiwarki i daj go w już istniejącym temacie o ile nie znajdziesz tam odpowiedzi.

Mój błąd, przegapiłem. Na początek nie ma w tym zadaniu zmiennej którą określasz a, masz wczytywać póki coś się na wejściu pojawia. Jak to zrobić? poczytaj np tutaj91. Nie potrzebujesz też tablic, możesz wczytywać, odwracać, wypisywać i wczytywać następny wyraz.

Okej, przeczytałem polecenie pod kątem tego jak mi o tym napisałeś/aś i już rozumiem o co chodzi, dziękuję Ci bardzo. Jak coś jeszcze będę pisał :smiley:

7 months later

Witam, nie chcialem zakladac nowego tematu. Mam problem z tym zadaniem, poniewaz sedzia odpowiada ze bledna odpowiedz. Nie wiem co robie zle, a chcialbym zaliczyc to zadanie. Moj kod:
http://ideone.com/eqfbWe59

5 months later

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć co zrobiłem źle? Sędzia pisze, że przekroczyłem limit czasu.

#include

using namespace std;

int main()
{
while(true)
{
string wyraz;
cout<<endl;
cin>>wyraz;

int dlugosc = wyraz.length();

for(int i=dlugosc-1; i>=0; i--)
    {
        cout<<wyraz[i];
    }
}

return 0;

}

Kilka rzeczy zrobiłeś źle. Przekroczyłeś czas, bo pętla jest nieskończona, a w jej ciele nie zrobiłeś przerwania.

To w takim razie jak ją przerwać, żeby odwróciło tyle wyrazów ile się wpisze?

Jest na to kilka sposobów. Najprostszy to:
while(cin>>wyraz) {
// reszta kodu
}

while (cin >> wyraz) {
// trochę kodu
}

// reszta kodu