Witam.Mam problem z zadaniem w temacie. Próbuje zrobić je w Python'ie 3.4. Opracowalem wzor ktory wg mnie jest dobry wiec moze mi ktoś powiedzieć dlaczego to nie chce działać?
Zastanów się, jaki powinien być wynik dla przypadków bez znaków zapytania.
No wg mnie "0" ponieważ nie da się zrobić żadnych zmian i to mam uwzględnione w ostatnim warunku. W zadaniu nie jest opisane co ma się drukować w takiej sytuacji.
Racja, nie możesz zrobić żadnych zmian. Ale w zadanu jesteś pytany ile liczby podzielnych przez 3 możesz otrzymać z danych wejściowych. Wiedząc to, zastanów się jeszcze raz.
Chyba jest ok ale przekroczono limit czasu. I <3 Python
Spróbuj od razu wyświetlać wyniki zamiast je zapisywać.Jedno zgłoszenie w Pythonie jest, więc da się.
Nawet dwa [ostatnie]. PYPY to też odmiana pytona. Ale AC uzyskane jest na pythonie 2.7 [jest trochę szybszy od 3]. W pythonie 2 trzeba jednak użyć raw_input zamiast input - możesz przetestować na ideone.com.
Chciałem Wam bardzo podziękować za pomoc. Konieczne były poprawki sytuacji szczególnych o których mówił quenthui a dzięki użyciu raw_input narbej'a i starszej wersji Pythona zmieściłem się w czasie.
Uzyskałeś całkiem niezły czas, GRATULUJĘ, więc możliwe, że w pythonie 3 też uzyskałbyś teraz AC, możesz spróbować.
PSUsuń z forum swój kod.