Jak powszechnie wiadomo linki w podpisie są be. Na różnych forach, różnie walczą z tym zjawiskiem. A tu? Tu po staremu, jak moder zauważy, mało wartościowe posty, dodatkowo z mało "ciekawym" linkiem w podpisie to zaczyna namiętnie wszystko kasować.
Czy inne informacje w podpisach są w jakimś kolwiek stopniu przydatne użytkownikom czytającym posty na forum? Obawiam się, że użytkownicy, szukający pomocy na forum, czytają tylko treść podpowiedzi, a podpis traktują jako swego rodzaju, zbędną i nachalną, reklamę i całkowicie ignorują wszelką informację umieszczoną w podpisie. Trochę się namęczyłem, aby stworzyć ładny i maksymlnie przydatny mój podpis, ale czy to ma większy sens?
Informacja, że szukam pracy, umieszczona w moim podpisie, miałaby trochę większy sens? Możliwe, że tak, gdyby tu masowo zaglądali rekrutanci i namiętnie czytali forum, to może w końcu natrafiliby i na taką moją informację w moim podpisie. Ale nawet wtedy, gdyby wyczytali taką informację, że szukam pracy, w jaki sposób mogliby się ze mną skontaktować? Wysłać mi propozycję na pw? Czy to czasami dla nich nie za dużo zachodu i zupełnie bez sensu? Podejrzewam, że rekrutanci nie mają problemu ze znaleźieniem kandydatów, nawet poprzez zwykłe tradycyjne ogłoszenie, lecz raczej z ich nadmiarem i wyłonieneim i przesianiem najlepszego kandydata.
PS
Możliwe, że w celach testowych, zmienię swój piękny i kolorowy podpis na jakiś brzydki komercyjny link, i jak to się zwykle mówi: i to by było na razie, na tyle w tym temacie!
created
last reply
- 2
replies
- 409
views
- 2
users