Chodzi o komentarze pod zadaniami. Może to tylko ja widzę pewne ułomności tego systemu wstawiania komentarzy? Z definicji komentarz, to nie pytanie, a od zadawania pytań i otrzymywania wspaniałych odpowiedzi, jest wspaniały System Forum pod tytułem discuss - ale to już inna bajka 
Pod okienkiem służącym wpisywaniu i edycji tzw. "komentarza" są wypunktowane zasady-regulamin. Czemu początkujący nie czytają i nie stosują się do tych zasad? Może za mały druczek?
Komentarze w stylu" wspaniałe zadanie, zrobiłem je w 3 godziny w trzydziestu pięciu i pół linijkach" jest w moim odczuciu spamem, a że nie należy spamować, to nawet początkujący powinni chyba wiedzieć?
Skoro nie powinno się tam pytać, to tym bardziej odpowiadanie na pytania jest tam nie na miejscu?
O innych "wybrykach" wymienionych w 4 pkt pod każdym zadaniem nie będę już wspominał - np prośba o nie wklejanie kodu do komentarza [a jednak nie wytrzymałem i wspomniałem]
Myślę, że ten system komentarzy, można by bardzo łatwo, szybko i prosto usprawnić, ale znowu może to tak tylko ja myślę. Może drobne poprawki tylko tak wyglądają od strony użytkownika, nie są takie od strony programistycznej, a z drugiej strony, nawet najmniejsza zmiana, może ma wpływ na inne elementy tak skomplikowanego tworu jakim jest SPOJ. A każdy powinien znać podstawowe prawo [asekuranckiej] inżynierii: ".. działa, to nie poprawiaj, bo możesz popsuć.."
W takim razie już kończę i moja propozycja i apel do Ciebie i do wszystkich. Możemy zrobić bardzo dużo, aby poprawić system komentarzy. Wystarczy, jeżeli wszyscy dostosują się do prostej zasady: Nie spamuj. Jeżeli Cię korci, aby odpowiedzieć na pytanie, poczekaj, może pytający w końcu, gdy nie dostanie upragnionej odpowiedzi w komentarzu, jakimś cudem zrozumie, że miejscem pytań i odpowiedzi jest forum. Czyli możemy zrobić dużo, praktycznie nie robiąc nic!
Przykład 1:
komentarz pod zadaniem: Czy umiesz potęgować: <-- autor "za chwilę" znalazł forum i tam szybko otrzymał odpowiedź
Przykład 2:
" Przepraszam, że się czepiam, ale treści zadań są chyba tłumczone przez google translator ;D"
cóż, może ktoś nie umie czytać, ze zrozumieniem, albo w zadaniu zabrakło Bajtocji i Bajtolandi i stąd takie rozterki? A może to ja jestem ślepy i głuchy i może to wszystko jest faktycznie tłum[a]czone przez google? Jeżeli tak, to tym bardziej nie umiem pomóc i dlatego jest mi smutne? 
PS
Stary regulamin forum został na starym i tak już zostanie, aż do odwołania: http://213.192.104.217/phpBB3-spoj-pl-backup/viewtopic.php?f=1&t=1214&sid=1f4b03e1ba9470c1d3593e4cee48b33e
PS 2
Znowu pojawił się kolejny kod gotowego programu [może nawet zalicza na AC - nie sprawdzałem] jako komentarz pod zadaniem. Może więc wbrew pobożnym życzeniom @admins, samo wypunktowanie tych życzeń nie wystarczy?:
Pod każdym zadaniem pod komentarzami jest wyraźnie napisane kilka punktów które mówią do czego używać i jak komentarzy 
Widocznie jest to za mało wyraźnie napisane!?
Niestety, my @moderators, a na pewno ja mam[/y] związane ręce, bo:
Chwileczkę 
Ale nie możemy usuwać sobie od tak komentarzy spod zadań.