Jako że założyłeś nowy temat, to pozwolę sobie odpowiedzieć na niego tutaj, by nie zaśmiecać wątku "Nowe zadania".
Szczerze mówiąc tak średnio mi się podoba pomysł tworzenia zadań pod konkretne języki. Oczywiście są takie na SPOJPLu:
- challenge na skracanie kodu w konkretnym języku - myślę, że to jest ok
- zadania w językach ezoterycznych (np. Brainfuck albo Whitespace) - wg mnie to są takie łamigłówkowe zadania
- zadania na arytmetykę dużych liczb - w tych zadaniach byłbym za tym, żeby języki z wbudowaną ADL były niedostępne (moja opinia)
- zadania wyjątkowego typu, np. BEZPRZEC, WYMIANA, AL_18_08
W pozostałych zadaniach nawet "walczyłem" (tzn. pisałem maile do autorów), żebym mógł ich zadania udostępnić we wszystkich językach. Inaczej mogą powstać zadania tylko na Ruby, tylko na Haskella, tylko na Smalltalka, itd.
Akurat kilka dni temu, lisensolikum napisał do mnie w PW, że planuje zrobić kontest wyłącznie na zadania z Pythona. Może byłbyś tym zainteresowany? Można by wtedy go rozreklamować na forach Pythonowych. Wtedy wszystkie takie zadania byłyby w 1 miejscu.
Oczywiście nie mam zamiaru podejmować arbitralnej decyzji o niedodawaniu tego zadania. Tak więc byłbym wdzięczny za opinie jak największej ilości osób. Szczególnie byłbym wdzięczny za opinię lisensolikum, bo nie wiem czy się nie obrazi, że opublikowałem Jego pomysł na kontest (i być może będzie wolał go zorganizować samemu).