7 / 7
Jul 2017

witam,wklejam kod poniżej, pokazuje mi się błędna odpowiedź. Kod był testowany na różnych liczbach. Czy ktoś ma jakąś sugestię co może byc nie tak?

include

using namespace std;
int l_obzartuchow,ciastka,cwp=0,czas_jedzenia_1_ciastka,suma=3600;
int main()
{
for(int k=1;k<=2;k++);
{cin>>l_obzartuchow;
cin>>cwp;

for (int j=1;j<=l_obzartuchow;j++)
{

cin>>czas_jedzenia_1_ciastka;
do
{
suma=suma-czas_jedzenia_1_ciastka;
ciastka++;
}
while (suma>=czas_jedzenia_1_ciastka);
suma=3600;
}
if (ciastka<cwp)
cout<< "1" <<endl;
else
cout<<ciastka/cwp<<endl;
ciastka=0;}
return 0;
}

• created

Jul '17
  • last reply

Jul '17
  • 6

replies

• 596

views

• 3

users

• 1

link

może zamiast testować dla różnych liczb (ciekawe z jakim wynikiem), przetestuj dla przykładowych danych podanych w treści zadania

a potem przeczytaj, najlepiej kilka razy, treść zadania, aż je zrozumiesz
i dopiero wtedy, gdy dla danych w zadaniu otrzymasz poprawny wynik (oraz dla kilku innych wymyślonych przez ciebie) a sędzia dalej nie będzie zaliczał, pisz na forum

dodatkowo wskazane jest przekazywanie programu jako linku do ideone.com2, tam też można testować program, oraz dopisywanie się do już istniejącego wątku a nie zakładanie nowego, i oczywiście warto te inne wątki do tego zadania przeczytać, może już tam znajdziesz odpowiedź

No właśnie, mnie też nie przechodzi kod na SPOJ. A oto mój kod do obżartucha:

include

include

using namespace std;
int c, N,V, M;
int main()
{ cin>> c;
for(int i = 1; i<= c; i++)
{ float suma=0;
cin>>N>>M;
for (int i = 1; i <= N; i++)
{cin>>V;
suma+= floor(24*3600/V);}
cout<< ceil( suma/M)<<endl;}
return 0;}

Sprawdzałem na danych do zadania i wychodzi. Wrzuciłem to też pod link ideone.com i tam się pojawia napis SUKCES więc wnioskuję, że zaliczony. Z góry przepraszam za ciągnięcie tego wątku.

w tym przypadku SUKCES oznacza, że program został skompilowany, uruchomiony oraz zakończył się poprawnie, ale nie oznacza właściwego wyniku :slight_smile: - bo skąd ideone miałoby wiedzieć jaki wynik jest poprawny

uruchom tam program z danymi testowymi z zadania i obejrzyj wynik

Tak jak napisałem powyżej sprawdzałem na danych testowych z zadania i mi wychodzi na copilatorze z codeBloks. Nie wiem o co chodzi. Bez czyjejś pomocy będę stał w miejscu...

Ok. już wiem gdzie był błąd. Jednak trzeba czytać poprzednie wątki dotyczące zadania a nie zawracać dup.. o byle pierdoły. Przy okazji zakumałem, że na chole.. mi tu te tablice. Dzięki i bez odbioru.

bardzo dobry komentarz
stosuj się do tego, a życie odpowiadających będzie łatwiejsze:)