Czy to nie jest rzeczowe?
Mogłem napisać: weź się do roboty! Mogłem napisać: weź się do roboty i sprawdź np. 29, 49, 100, .... Wolałem jednak napisać jasno jak wygląda sytuacja i jaki jest jej odbiór wśród owej śmietanki intelektualnej (wszak sam nie mówisz, że nie mam racji, a zatem w mojej odpowiedzi jest choć trochę prawdy
).
Zauważ też, że punkty 1), 2), 3), 4), 5), a w pewnym stopniu także 6) i 7), choć odniesione do konkretnej sytuacji, mają łatwy do wyłuskania charakter ogólny. Chcąc rozwiązać zadanie należy najpierw je zrozumieć (np. sprawdzić definicję liczby pierwszej), potem stworzyć i przetestować rozwiązanie, a w razie niepowodzenia próbować kolejnych testów i ewentualnie przejść na forum. Z kolei forum należy najpierw przeszukać, a następnie zakładać nowe tematy itd itp.
Nie jestem skłonny zgodzić się, że nie ma potrzeby odnosić się do czegokolwiek innego niż kod. Wszak metodologia pracy jest bardzo istotna, a może nawet istotniejsza od samego kodu. Składni może nauczyć się każdy, programować już nie, do czego zresztą pośrednio odniósł się @mariusz193. Uważam, że lepiej napisać jak wygląda sytuacja (nawet jeżeli tylko tak wygląda, a w rzeczywistości jest inaczej - zakładam dobrą wolę @flimbo123, ale opisuję sytuację taką, jaką mi się ona jawi) w ostrych słowach i za wczasu. Każdy był kiedyś nowicjuszem, a na problemy na SPOJu z tego okresu nikt się nie patrzy (jestem tego żywym dowodem, a warto wspomnieć, że z testowaniem miałem największe trudności, a wciąż bywa z tym różnie
). Łapka w dół i negatywny komentarz na Stack Overflow boli dużo bardziej, a na GitHubie nie jest ciężko natknąć się na tragiczny kod, którego autor nie przeanalizował / przetestował / sprawdził / wyszukał różnych rzeczy. Gdyby nie ostra krytyka innych sam zszargałbym swoją opinię publikując coś, co na ogół nie powinno ujrzeć światła dziennego
Gdyby @flimbo123 poszedł programować zawodowo to mógłby zostać zapytany o sposób, w jaki radzi sobie z trudnościami w realizacji projektów, a nawet mógłby zostać poproszony o napisanie jakiegoś prostego programu, np. do wyznaczania liczb pierwszych. Gdyby program nie działał prawidłowo, a kandydat ratował się ifowaniem kolejnych przypadków... cóż...
I myślę, że wystarczy już tego spamu - dalej wypowiadam się już tylko o zadaniu