W tym przypadku może to wystarczyć, ale ogólna zasada nakazuje zakładać, że limity w zadaniach są błędnie zaniżane - można dać nawet 200000 i dopiero mając prawidłowy limit schodzić ze stałymi chcąc np wyśrubować czas wykonania.
Oczywiście im nowsze lub bardziej popularne zadanie tym bardziej zgodny z rzeczywistością jest opis, a jedynie kilka zadań to tak zwane perełki więc niniejsze zalecenie jest nieco na wyrost, ale osobiście jestem jego zwolennikiem bo pośrednio ułatwia wiele rzeczy np. debugowanie dla dużych testów albo analizę czasu wykonania.
Wracając do poprzedniego punktu - a jeżeli liczba testów będzie większa to co? Nic nie wyświetlisz? A jeżeli będzie mniejsza to co? Za każdym razem wywołasz ifa wiedząc, że zawsze będzie test < 100000? Po co Ci zatem taka instrukcja?
To samo dotyczy warunku dla n.
1 nie jest liczbą pierwszą i nie wiem dlaczego miałoby się ją pomijać. 2 jest liczbą pierwszą. I tak - program powinien móc podołać tym liczbom, co sugeruje nie tylko treść i test Mariusza, ale też przykładowy output do zadania. Z resztą zostałem uprzedzony