Gratuluję!
Dlatego czasem czuję, że komputery rozumieją mnie lepiej niż ludzie. Komputery nie mają ale, jednakże, aczkolwiek, … . Choć i tak nic nie dorówna mojemu ukochanemu światu probówek i mikrobów, od którego zostałem siłą oderwany. Czy wiesz, że przeciętna bakteria nie narzeka na barwienie metodą Grama, a przeciętny użytkownik SPOJa narzeka na podpowiedzi (nie mówię o Tobie, żeby nie było), choć w wyniku ich udzielenia jest wciąż żywy, co odróżnia go od bakterii G+/G-? 
O ile były
Różnica między while a do-while do wygooglowania (polecam wyduckduckowanie!). Test:
1
12 12
W zadaniu jest napisane, w jakim przedziale będzie N. To warunek dla Ciebie, by Twój program podołał liczbom z tego zakresu. W praktyce nawet lepiej, by mógł podołać większym zakresom (stąd bunt przeciwko short int, gdy int nie jest drogi pamięciowo/czasowo). Nie masz sprawdzać tego warunku tylko go przyjąć i napisać program działający dla liczb spełniających ten warunek, gdyż tylko takie będą na wejściu. Jeżeli jest inaczej to na ogół ratuje Cię stosowanie zmiennych działających dla większych zakresów, a jeżeli nawet to nie pomoże - zadanie jest do kasacji bo jest niepoprawne i wprowadza w błąd.
Chciałbym nie rozumieć pewnych rzeczy a trzaskać je jak Ty
Najpierw podana jest liczba testów (tu: N), a dalej N testów/zestawów danych, tzn. N liczb a i b. Jeżeli liczba testów jest nieokreślona to nie masz podanego N - masz napisać program który wczyta wszystkie testy i tyle.
Myślę, że jest ok