Sędzia odrzuca rozwiązanie . Dla wielu testów wyniki są poprawne. Pewnie jakaś pierdoła.
https://pastebin.com/wdNkxNJT22
created
last reply
- 10
replies
- 731
views
- 6
users
- 2
links
Sędzia odrzuca rozwiązanie . Dla wielu testów wyniki są poprawne. Pewnie jakaś pierdoła.
https://pastebin.com/wdNkxNJT22
Pewnie jakaś pierdoła...
"Na wejście programu podana zostanie pewna nieokreślona, ale niewielka ilość zestawów danych."
Dlaczego wczytujesz liczbe testow jesli wiesz, ze jest ona nieokreslona.
Odnosnie wczytywania zestawow o nieokreslonej liczbie jest wiele postow... Wystarczy w google wpisac jak sie to robi.
Co do optymalizacji... Po co Ci tablice?
Natomiast jesli watek juz istnieje to go znajdz i tam dopisz, a nie tworzysz nowy
Dzięki za podpowiedź. Jeśli chodzi o zestawy to przyzwyczajenie z poprzednich zadań. Przynajmniej nauczyłem się czegoś nowego. Poprawka weszła , optymalizacja kodu też ( usunąłem tablice ) , wszystko działało ale sędzia nie chciał przyjąć. Okazało się , że double jest lepsze od float. Zaliczone , dzięki !
Cześć,
Również walczę z zadaniem “Równianie kwadratowe” (C++). Kod wydaje mi się dobry jednak, sędzia w zależności od kompilatora pokazuje błędy, dla:
Dzięki, zmiana tego warunku pomogła, zadanie zostało zaliczone, aczkolwiek mam jedną wątpliwość. Mój kod realizował przerwanie programu w momencie, który nie podawana była żadna wartość (znak biały/konca lini/enter) tj. po naciśnięciu “entera” program się kończył. Natomiast w tym warunku while(cin >> a >> b >> c), po naciśnięciu “entera” program przechodzi do nowej linii, ale dalej czeka na wprowadzenie dancyh.
Dlaczego rozwiązanie z zakończeniem programu nie było przyjmowanie?
Czy jest to błąd merytoryczny, jeśli tak jaki temat operacji wejścia został tutaj poruszony, który sprawił ten błąd? Czy był to błąd konceptualny??
W skrócie: spoj to automat, wejście wysyłane do zadania możesz traktować jak plik, a while(cin) kończy wczytywać dane, gdy napotka znak końca pliku (lub też nastąpi błąd wczytywania). Zazwyczaj w zadaniu wskazane jest ignorowanie białych znaków.
Potraktuj to jako gotowca, a jak to działa możesz sie dowiedzieć z dobrych książek/tutoriali o C++ (np. C++ Szkoła programowania).
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
FR_12_07 - Pole | Zbiór zadań | 4 | 174 | May '24 |
PP0504B - StringMerge - w języku C | Zbiór zadań | 5 | 125 | Jun '24 |
FR_08_11 - Gra w bańki | Zbiór zadań | 1 | 117 | Jun '24 |
TOPSORTL - Porządek leksykograficzny w grafie | Zbiór zadań | 3 | 85 | Jul '24 |
FR_20_02 - Poszukiwacze skarbów - Błąd w testach? | Zbiór zadań | 1 | 21 | 6d |