Dzięki.
KMSL4B - jak już wiesz o jakie twierdzenie chodzi i dodatkowo widziałeś kiedykolwiek dysk, który jest otwarty i jednostkowy i do tego na płaszczyźnie zespolonej to fakt bułka z masłem i kaszka z mleczkiem 
FR_02_20 - super zadanie, a co się narysowałem przy nim trójkątów Pascala, na kartkach formatu A3, ale jaka potem satysfakcja.
Do całkowania wydaje mi się, że jest lepsze zadanie, a może więcej - w końcu nie wszystkie poznałem [ewentualnie spróbuję te jedne odnaleźć], chociaż jeżeli tu w tym użyłeś całkowania, to jestem pełen uznania i zaciekawienia jak to zrobiłeś?. Jako całkowanie rozumiem całkowanie np: metodą trapezów, simsona, prostokątów itd.
Dla mnie niezapomnianych wrażeń dostarczyło zadanie: https://pl.spoj.com/problems/PZPI06_1/
Nawet dla fizyka jest tam trochę pracy. Namówiłem kolegę @korkirw’a i zrobił to w mniej niż 10 prób, ale w końcu zadanie jest nie na darmo w kategorii trochę trudniejszych.
Tak naprawdę, rozwiązanie każdego zadanie daje dużo satysfakcji, ale wiadomo, że trudniejsze, w momencie zapalenia zielonego
dają więcej, a jeszcze samodzielnie …