1 / 22
Mar 2017

No nieźle tutaj nawyprawiałeś! :wink:

1) Co - Twoim zdaniem - zrobi taka linijka?

int x, j=0;

Poprawna odpowiedź to: stworzy zmienną x, (słownie: przecinek) stworzy zmienną j i przypisze jej wartość 0.
W związku z tym wszystkie pętle gdzie tak robisz nie będą działały poprawnie.
Swoją drogą nie wiem, skąd się szerzy ta zaraza; już któryś raz mam "przyjemność" widzieć tego typu inicjalizację nowych zmiennych.

2) Co będzie z Twoimi wektorami po przetworzeniu pierwszego zestawu testowego?

3) Sprawdzałeś swój program dla testów przykładowych? Dostajesz tam SIGSEGV, jeśli nie wiesz dlaczego, to patrz pkt. 1.

4) Nie łatwiej Ci byłoby jakoś popakować te zestawy? Mógłbyś wtedy bawić się tylko jednym wektorem, zamiast dwoma. Ogólnie przemyśl, czy nie wygodniej byłoby Ci inaczej reprezentować sobie dane testowe.

Powyższe wystarczy, żeby dostać WA (albo crasha), ale poprawienie tego to za mało na AC, ponieważ

5) Gdzie jest algorytm do obliczania odległości od środka układu?

Czy na pewno zastosowałeś się do wszystkich wskazówek? Głównie chodzi o 2)

Wydaję mi się że tak. Do mojego wektoru pierw zapisze się nazwa np A a potem obie współrzędne np 1 i 2 czyli nazwy są co 3 miejsca w wektorze. Przynajmniej ja to tak rozumiem :smiley:

Ależ czy ja pytałem o to co robi wektor? Zacytuję punkt drugi:
"Co będzie z Twoimi wektorami po przetworzeniu pierwszego zestawu testowego?"

odpowiedz na to pytanie lub spójrz sam:
https://ideone.com/1nifXG12

A powinno być odwrotnie czyli 59 0 a później 0 90 tak dobrze rozumuje ? (jeżeli dobrze to zaraz poprawiam kod)

sorry nie zauważyłem że tam jest dla co najemnie 10 liter :smiley: moje nie dopatrzenie :smiley:

wrzuciłem stringa ale dalej mam błąd a mam pytanie jak są dwa takie same punkty to co jeden jest pomijany ?

z polecenia:
"Żadne 2 punkty nie leżą w tej samej odległości od środka układu współrzędnych."

Jak wczytujesz? cin? getline? Najlepiej link do programu?

Przetestuj jeszcze raz przykład który podałem powyżej - on demonstrował dwa różne problemy. Jeden związany z osługą wieloliterowych nazw i drugi z błędną kolejnością punktów.

Chociaż muszę przyznać że odległości są na tyle blisko siebie że na pierwszy rzut oka nie jest oczywiste który punkt powinien być pierwszy

ok Już kumam błąd powinienem porównywany do minusowej to mam problem ale co z tymi punktami one maj się dublować czy jeden mam nie być wywołany ? Nie wiem jak to zrozumieć