1 / 15
Nov 2022

No jakieś próby przeprowadziłem, i dla nich przechodzi dobrze:

Ale skoro spoj nie przejmuje to pewnie są takie dla których coś się wykrzacza :confused:

Masz test
5
ZAMIEN P
DODAJ A
USUN 10
DODAJ C
ZAMIEN A

5
ZAMIEN P
DODAJ A
USUN 10
DODAJ C
DODAJ A

Dla pierwszego testu wynik to: A
Dla drugiego testu wynik to: CA

A jak powinien brzmieć wynik poprawny?

i twój kod to daje ? Bo jak uruchomiłam to pierwszy test mi nic nie dawał, a drugi błąd…

Kurde, faktycznie. Na ideonie mam dokladnie tak jak mówisz. Pierwszy test - pusty wynik, a drugi to błąd. Zanim napisałaś że tobie tak wyszło to sprawdziłem w devie c++ i normalnie wyniki mi wyszły (“A”, potem “CA”). Spróbuje zrobic tak żeby działało wszędzie

Test:

5
DODAJ A
DODAJ B
DODAJ C
USUN 3
ZAMIEN A

Właśnie podobny chciałam dodać :slight_smile:
4
DODAJ A
ZAMIEN T
USUN 10
ZAMIEN B

A i wiesz że po pierwszym uruchomieniu kodu na ideonie możesz dać edytuj i zmieniać kod i testy ? Nie trzeba robić nowego za każdym razem.

Poprawiłem w sposób taki że dla waszych przykładów śmiga. Wykonałem pare podobnych swoich, a spoj dalej krzyczy że błąd. Dalej potrzebuje helpa :confused:

co w sekcji ZAMIEN robi zmienna n? A i bezpieczniej nie usuwać więcej znaków niż jest w łańcuchu.
2
DODAJ A
ZAMIEN T

Ja bym na twoim miejscu jednak spróbowałabym napisać od nowa, poczytawszy o stringach, erase i wyeliminować str=" ". Na początku string jest pusty i po usunięciu wszystkich znaków również, a u ciebie length pokazuje ilość wszystkich dodanych znaków