1 / 4
Apr 2017

Hej,
Mam problem z tym zadaniem http://pl.spoj.com/problems/WSPACE/17

Na ideone przechodzi mi kazdy test jaki wymyslam, w koncu to mnozenie, w tym dzialaniu nie ma pochwytliwych rzeczy ale spoj wyrzuca mi WA.
Nie wiem w czym jest problem bo wczytuje liczby do EOF'a zadnych innych znakow na koncu, a wypisuje tez bez zadnych dodatkowych znakow. Probowalem tez opcje z wypisywaniem na koncu entera i spacji ale to tez nie dzialalo :confused:

Edit:
Dodalem do programu ignorowanie wiodacych spacji na poczatku testu jezeli jakies wystapia. Dodatkowo tez ignorowane sa te nadmiarowe ze srodka i nic xd (podmienilem kod z ideone)

• created

Apr '17
  • last reply

Apr '17
  • 3

replies

• 603

views

• 3

users

• 1

like

• 1

link

Wygl膮da, 偶e masz poprawny kod - skasuj wi臋c link do ideone, ze swojego postu. Wys艂a艂em tw贸j, a potem powt贸rnie sw贸j AC kod i teraz tak偶e mam [nim] WA. Napisz, do admin贸w, na contact i popro艣 o wyja艣nienie i pomoc.

Zadanie zosta艂o poprawione, k艂opot pojawi艂 si臋 po lutowej aktualizacji j臋zyk贸w na platformie.

Wcze艣niej j臋zyk Whitespace mia艂 pewn膮 specyfik臋, kt贸ra zmusza艂a autora zadania do zastosowania indywidualnego podej艣cia w ocenianiu. Po aktualizacji stary problem ju偶 nie wyst臋powa艂 ale spos贸b oceniania nie radzi艂 sobie z poprawnym scenariuszem :slight_smile: