1 / 8
Jul 2021

Witam,

Nie wiem, czemu sędzia nie akceptuje mojego kodu, bo wszystkie moje testy przechodzi bezbłędnie. Co ciekawe zauważyłem, że dużo ludzi próbowało napisać to zadanie w Pythonie, tak samo jak ja, ale nie podołali i zmienili język programowania np. na C++ co poskutkowało zaakceptowaniem kodu. Według mnie, wniosek jest taki, że sędzia ma błąd w sprawdzaniu wyników z Pythona. Jeżeli jednak błąd jest po mojej stronie, to proszę o naprowadzenie mnie na błąd w moim kodzie.

Link do kodu: https://ideone.com/izOWQf30

• created

Jul '21
  • last reply

Sep '21
  • 7

replies

• 578

views

• 4

users

• 3

• 2

links

Też nie umiem przepchać rozwiązania w Pythonie, które uzyskałem tłumacząc rozwiązanie w Cpp.

BTW czy dzikość tego kodu wynika z faktu, że ćwiczysz Pythona? Pytam, bo rozwiązanie tego zadania w Pythonie chyba wymaga wyłącznie bin() i int().

O sposobie rozwiązania tego za pomocą bin() i int() nie pomyślałem, bo zafiksowałem się na rozwiązaniu dodawania pisemnego. A klas i obiektów użyłem dlatego, że chciałem je sobie utrwalić :slight_smile:

1 month later

Liczba 1000 ma tylko ile cyfr?
Ma tylko 4 cyfry a tu chodzi o 1000 cyfr.

Zadanie jest w kategorii łatwe i łatwo też przygotować - zrobić sobie Max test.

Przecież testy z zadania są najprostsze z możliwych - w każdym zadaniu, więc sam rozumiesz…

Dlatego pytam tutaj czy 1000 to max ilość cyfr czy max wartość liczby. Treść sugeruje raczej, że to wartość a nie długość, ale znając spoja to należy się wszystkiego spodziewać… I jak widać nie tylko ja tak uważam.

Przeczytaj jeszcze raz DOKŁADNIE treść zadania! !

W tym wypadku, moim zdaniem, zupełnie bezpodstawnie głosisz-tworzysz teorie spiskowe.

PROSZĘ - BŁAGAM:
Przeczytaj jeszcze raz DOKŁADNIE i ze zrozumieniem treść zadania! !

Przepraszam, masz rzeczywiście rację, zmyliło mnie to:

W pierwszym wierszu dwie liczby k i n […] nie większe niż 1000.

A to co pośrodku

[…] określające ilość cyfr pierwszej i drugiel liczby binarne j[…]

ma tutaj największe znaczenie.
Dziękuję @narbej i przepraszam za zamieszanie.
Na usprawiedliwienie dodam, że dodawania w słupku też mi nie zaliczało chociaż wszystkie własne testy liczę prawidłowo. No i nikt w Pythonie nadal tego nie zrobił, chociaż zdolniejsi ode mnie widzę też próbowali.