Cześć 
Od zera na pewno, ale czy do bohatera? Wyszukaj hasło “Mirosław Zelent” na SPOJu a wyjdzie, co wyjdzie 
Nie rozumiem na czym polega Twoja trudność, ale w tym kodzie ciężko cokolwiek ogarnąć m.in. z powodu formatowania i coutów (kurs od zera do… a no tak!).
Poniżej przykładowa koncepcja. Kod jest tragicznie napisany i sam nigdy bym tego tak nie zrobił
Ale to celowe. 1) Jest tam kilka rzeczy, które nie koniecznie powinny być używane, ale warto wiedzieć, że istnieją. 2) Algorytm jest tragiczny, ale na ile pamiętam moje początki w kodzeniu - bardzo intuicyjny gdy ktoś nie zna dobrze danego języka. Ściślej: nie optymalizuj, nie komplikuj, nie googluj funkcji tylko pisz własne itd. Dziel program na części i na tą chwilę nie przejmuj się tym, że coś liczysz kilka razy bo nie umiesz tego w jakiś fajny sposób (np w strukturze) zapamiętać.
#include <bits/stdc++.h>
int main(int argc, char* argv[])
{
std::string s = "1 2 3 4 5 6 7 13 9 12312 1233 4 23 25 3 543321 312 3432543 353 54";
int ile_liczb;
int* tablica_z_liczbami;
int ile_cyfr_ma_ita_liczba_w_stringu[1000];
for(std::size_t i = 0; i < s.length(); ++i) {
//Stworz wlasna funkcje typu token/tokenize/atoken/... cos a la token ;)
//Innymi slowy policz ile jest liczb w stringu, a wynik zapisz w ile_liczb
//Jednoczesnie dla kazdej kolejnej liczby policz ile ma cyfr i zapamietaj tam gdzie trzeba
}
//Dynamiczna alokacja tablicy odpowiednich rozmiarów
//Jeszcze raz peta for po od 0 do ile_liczb
//W niej kolejna petla for korzystajaca z informacji o tym ile cyfr ma liczba w stringu
}
Jak zrobisz działający program wg tej albo jakiejś innej koncepcji to pewnie uznasz, że kod jest tragiczny. Słusznie! Kolejne zadanie to napisać to ładnie i wydajnie 
I w sumie nie wiem co jeszcze mogę Ci napisać nie dając gotowca.
EDIT
Wiem, co jeszcze mogę Ci napisać. Nie realizuj schematu z mojego kodu! Stwórz jednak własny kilkuczęściowy schemat i realizuj go część po części. Gdy testy wykażą, że jedna część jest dobra, dopiero przechodź do następnej.
- Wczytaj wejście
- Stwórz coś w rodzaju: podaj mi i-tą liczbę w ciągu jako string
- Stwórz coś w rodzaju: podaj mi ile cyfr ma i-ta liczba w ciągu (wynik to int)
- Stwórz coś w rodzaju: zamień i-tą liczbę w stringu na inta. Nie używaj funkcji pow.
- Stwórz coś w rodzaju: zamień każdą liczbę w stringu na inta i zapisz do tablicy intów
- Zastanów się, czy da się to zrobić lepiej.
EDIT 2
Dobra, przeczytałem to co napisałem raz jeszcze i wydaje mi się, że bardziej namieszać Ci nie mogłem. Jeżeli tak to przepraszam i zignoruj mój post. Widać nie każdy może być nauczycielem.