Właśnie o zewnętrzny interfejs głównie chodzi, czyż nie? Obecny jest dosyć nieintuicyjny. W końcu musiałeś np. mi teraz wytłumaczyć jak dojść do podstron. Z logiem jest to faktycznie logiczne jak teraz na to patrzę, ale z dostępem do swojego konta... Cóż, 3 kliknięcia są mniej optymalne niż 2
Fakt, nic nie zniknęło i wszystko działa, tylko dojście do tego mogłoby być po prostu lepsze. W końcu w wyglądzie strony nie chodzi tylko o kolory, ale o czytelność i interakcję z użytkownikiem.
Poza tymi uprzykrzeniami, które wymieniłem wcześniej, nic więcej nie zauważyłem, więc i tak całkiem solidnie przeprowadzona zmiana, trzeba przyznać.
Utrata części postów z forum będzie miała jeden plus: prawdopodobna większa aktywność, bo ludzie znowu będą zapewne pytać o te same sprawy, które teraz leżą sobie ukryte w Cache'u nie wiadomo na jak długo.
PS
Tak, oczywiście, że przeczytałem. Odnośnie Algoligi... Cóż, poległem już na pierwszym zadaniu, ale później (już na SPOJu) odkryłem, że po prostu zapomniałem o pewnym drobnym szczególe języka... W każdym razie ważne, że rozwiązując te zadania można się bardzo wiele nauczyć, a satysfakcja z rozwiązania zadania, z którym się męczyło kilka dni, jest nie do zastąpienia
Swoją drogą im więcej zadań rozwiązuję tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ogromnym ułatwieniem jest wiedza "książkowa", to znaczy znajomość na przykład takich pojęć jak "arytmetyka modularna", "grafy" oraz znanych algorytmów. Szkoda, że informatyka w większości szkół nie uczy takich rzeczy i pojawiają się one dopiero na studiach. Podobno dzieci mają się teraz uczyć programowania, ale przewiduję, że wtedy informatyka stanie się koszmarem podobnym do matematyki dla niektórych
Chyba przesadziłem lekko z tym offtopem, ale już mi szkoda usuwać
...