tak, ja wiem - co nie znaczy, że napiszę
bo to przecież jest proste - robimy na ideone.com14 test referencyjny (czyli ten z 98) i wiemy dla jakiej wartości mamy błąd, potem wystarczy spojrzeć w kod
i uwagi ogólne:
-
pisząc program, należy pamiętać, że prawdopodobieństwo wystąpienia błędu jest w najlepszym wypadku proporcjonalne do jego długości, a zwiększa się gwałtownie w przypadku nadużywania instrukcji if
-
nadmierna oszczędność nie popłaca, rozrzutność też
Niestety, po usunięciu SIGSEGV jest WA
Nie napiszesz ponieważ… ? Chociaż nakieruj mnie dla jakiej wartości pokazuje błąd, od niedawna uczę się C++ i mogę czegoś nie zauważyć. Robię test na ideone mojego programu, wrzucam do stdin test 98 i pokazują mi się outputy do sto włącznie, reszty brak.
Ok skoro znalazłeś błąd SIGSEGV wiesz jak naprawić błąd z WA?
jeżeli klikniesz na tekst błąd kompilacji - to zobaczysz, co chce od ciebie kompilator
zaś problem bierze się stąd, że ustawienia kompilatora C++ 4.3.2 są nieco inne na spoj-u i ideone.com5
Hej, mam problem z tym zadaniem, sprawdzałem literówki chyba wszystko gra, spacje też podobno nie robią problemu.
Tu mój kod z przykłądowymi testami, dla danych z zadania też daje rade https://ideone.com/sOe5Dr35 (na ideone na koncu wypisuje dwa razy bln w konsoli sie tak nie dzieje, moze to jest przyczyna). Pzdr
Tak, nadmiar spacji.
Po prostu 13 jest liczbą pechowa i po prostu użyj w swoim teście mniejszej liczby [np zmień w tym swoim teście TYLKO 13 na 12 i zobacz co się stanie - czy nie pozbędziesz się w ten sposób pechachacha … ;-)]
Nie ma znaczenia gdzie testujesz, czasami na konsoli jest nawet wygodniej - ale trzeba to robić i trzeba to robić systematycznie.
Przetestuj od 1 do 20, a potem od 100 do maksymum, ze skokiem *10, tzn:
100
1000
10000
itd
Witam!
Pisze w javie.
Sędzia wyrzuca mi ze mam przekroczony limit czasu.
Poprzednio bylo to samo. By zaradzic zmienilem wczytywanie z Scannera na StringBuffer. Ale nie pomoglo.
Jakieś pomysly?
po przerobkach tez wyrzuca za dlugi czas - jak go przyspieszyc ???
http://ideone.com/RsFLZk11