12 / 31
Nov 2016

Przykładowe testy:

IN
10
2 3 5 7 9 11 12 14 15 21
1
2

OUT
5
0

Faktycznie, widzę.
Pierwszy przykładowy bez sensu. W zadaniu n = 9, u Ciebie n=10, [tylko o jeden więcej] a dla takich małych [krótkich] ciągów poprawność odpowiedzi można bez problemu zweryfikować "ręcznie". Tak wynik 5.
Drugi twój przykładowy test jest bez sensu, w świetle tego co napisałem wyżej, przeczytałeś to i zastanowiłeś się chociaż chwilę?
Dla takiego testu - którego nie ma - odpowiedzią może być cokolwiek 0, 1 czy nawet 1000000. Nie ma to zupełnie żadnego znaczenia.

Zgadzam się. Przykłady do bani. Przykład drugi - na upewnienie się, czy aby jest jak pisałeś wcześniej (wybacz, ale sam czas temu pisałeś na forum o ograniczonym zaufaniu). Długość testu chyba nie odgrywa roli. Akurat niefortunnie podałem pierwszy przykład. Algorytm sprawdza ciąg dwa razy, w każdym punkt startu jest inny. Ale też dostaję wyniki zgodne z "ręcznym" sprawdzeniem.
Wniosek: znów spadły mi klapy na oczy i nie widzę tego co jest wprost przede mną.

Dwa razy? Aż dwa razy? :wink: A w takim razie czemu tylko dwa i jak wybierasz pierwszy i drugi punkty startu?

Co do ograniczonego zaufania, to jak najbardziej. Jężeli jesteś kierowcą [będziesz], to ta zasada czasami może uratować Cię od kłopotów. Nikt nie jest nieomylny, ani autorzy zadań ani podpowiadacze, ale jednocześnie i autor i podpowiadacz [+ ileś rozwiązań AC] raczej rzadziej się mylą niż przysłowiowy saper.

Npjakiś taki test:
..
1 2 3 4 5 6 7 ..... 49 ... 77 ... 707 ...

No i wyszło szydło z wora. Dzięki testowi powyżej. Algorytm do wymiany. Dzięki narbej.

5 months later

Proszę o odpowiedź, czy wyniki poniższych testów są prawidłowe?
IN
15
2 3 4 5 7 9 10 12 14 15 21 24 27 28 30
7
1 3 5 7 11 12 14
11
2 4 6 7 11 14 28 33 55 77 111
14
4 6 9 15 21 22 24 25 27 33 50 55 60 65
1
2

OUT
9
3
6
11
0

dlaczego zero?

PS
Wróc sobie do mojej pierwszej podpowiedzi z Jun 19 [były dwie?]

:wink:

PS 2
pozostałe ok

PS 3
Abstarchując od twoich wątpliwości, po prostu dodaj w swoim programie na sztywno warunek, gdy n == 0 out == 1 i zobacz co się stanie.

PS 4
oczywście mam na myśli n == 1

No i nic się nie stało, dalej jest jak było. Ale dzięki za odpowiedź.

Węc może jeszcze sprawdź, co masz dla np jakiegoś takiego cągu:
2 3 5 7 11 13 ..........23
albo
po prostu
2 3
Jeżeli masz zero, to już wiesz, gdzie masz błąd?
Mój program tutaj zawsze mówi jeden, a nie zero.

PS
Oczywiście, to tylko moje przypuszczenie, że tu jest twój problem.

PS 2
Po prostu, domyślnie, zawsze minimum jest jeden, [ciąg jednoelementowy] a dopiero potem sukcesywnie i powoli liczysz, czy nie ma węcej elementów spełnających warunki zadania.

Jednak, chyba tam źle sprawdzałem i już tego nie jestem pewny, a nie chce mi się jeszcze raz sprawdzać.

Dla tych testów mam zero. Wysłałem z innymi wariantami. Po staremu. Jeśli trzymać się warunków, to te zera muszą być. Zatem lipa byłaby w pozostałej części zliczania. Ma może ktoś testy, na których można się wyłożyć? Nie muszą być długie.

Czy Ty czytasz, co sę do Ciebie pisze? Uparłeś się i nie dasz sobe wytłumaczyć i pomóc.

Czytam. Napisałem też, że wysłałem poprawiony kod (może wcześniej wyraziłem się niejasno).

Więc w końcu jak masz zera, czy jedynki?

Po poprawce mam jedynki, zera miałem przed Twoimi uwagami.

A dla testów typu:
1
2
;;;;
1
3
;;;;
1
1
;;;;
masz wszędzie 1 czy zero?

Dla
1
1
mam 0
dla pozostałych z n=1 mam 1
Nawet jak ustawię dla n=1 i x=1 wyjście=1 to też WA. Dlatego prosiłem o testy, na których można się wyłożyć pomimo tego, że wydaje się, iż wszystko jest już ok