Pomocny miły i sugestywny panie mariusz193 dziękuje bardzo za życzliwość i nie ocenioną pomoc w rozwiązaniu mojego problemu i zapewne nieocenionej pomocy udzielonej innym osobom starającym się zrozumieć podstawy programowania.
Jak już wspominałem wcześniej moim problemem nie jest to, że wyskakuje 24 bo ten problem już rozwiązałem przez dodanie danych w formie double.
Problem mam z tym, że funkcja modulo nie działa mi przy danych w tej formie. ;(
I tu rodzi się moje pytanie czy jakoś można można to obejść.
Każda rada oprócz “i tak nie mam zamiaru odpowiadać po raz kolejny na to samo pytanie” będzie pomocna.
Jeżeli znajduje pan czas na pisanie takiego typu bez użytecznych informacji to ma pan za dużo czasu xp
Wątek przejrzałem i nie znalazłem niczego pomocnego.
Ta wersja jest akceptowana przez SPOJ - zupełnie mnie to nie satysfakcjonuje.
Nadal pozostaje problem 5 do 2 końcówka 4 ;(
Jeżeli ktoś chciałby zrobić to naprawdę prawidłowo polecam wersje z double zamiast inta
myślę, że docelowo z tego można uzyskać naprawdę prawidłowy wynik.
Ja się nie poddaje kombinuje dalej. Jeżeli komuś się uda wdzięczny będę za jakiekolwiek podpowiedzi.
Uważam, że nie ma czegoś takiego, że się nie da jak wiele osób tu piszę w wątkach.
#include
#include <math.h>
using namespace std;
int a,b,d;
int p;
int main()
{
cin>>d;
cout<<endl<<endl;
for(int i=0; i<d; i++)
{
cin>>a>>b;
a=a%10;
if (b%4==0)
b=4;
else
b=b%4;
p=pow(a,b);
cout<<p%10<<endl<<endl;
}
return 0;
}
@nekron Jak nie wstawisz ładnie kodu (najlepiej przez ideone) to Ci nie odpowiem bo uznam, że zlewasz nasze uwagi.
Witam, mój kod(w javie) prawdopodobnie nie przechodzi 2 testów, nie wiem co może być błędnego w moim kodzie, proszę o pomoc.
kod: https://ideone.com/QrKHbJ8
w linku błędna prawdopodobnie 3 435435436 i 8 2128963591
to przecież oczywiste, to są dane to testu, który powinieneś wykonać na ideone.com3