20 / 110
Mar 2017
1 month later

Cześć
Też mam problem z tym zadaniem.
Wydaje się że jest ok ale pisze zła odp.
Mógł by ktoś podpowiedzieć co jest nie tak?

Program naprawiony :slight_smile:

1 month later

Wrzuciłem Twój kod na ideone z testem spod zadania. Jak tam wejdziesz to od razu zobaczysz jak bardzo się różni twój out od tego pod zadaniem.

2 months later
  1. Nie twórz nowych wątków, gdy już takowe istnieją (ich ilość mnie przeraziła) i w pierwszej kolejności przeczytaj je wszystkie.
    http://discuss.spoj.com/search?q=flamaster
  2. Jak chcesz pokazać swój kod, to wklej go na ideone, a na forum daj link, znajdziesz na pewno większą ilość potencjalnych osób które ci pomogą.

Dorzuciłem Twój post do istniejącego wątku.

Co do zadania program działa niepoprawnie dla zlepków liter dłuższych niż 99 znaków.

dzieki wielkie juz dziala :smiley: jakby kogos interesowalo to pomylilem liczbe setek

17 days later

Również mam problem z tym zadaniem: wg mnie działa wg SPOJa nie :wink: podejrzewam, że problem wiąże się z wykorzystaniem komórki stringa o numerze str.length(): nie nadpisuje wartości tej komórki a rozwiązanie wydaje się w porządku, poza tym wydaje mi się, że będzie w niej zawsze ta sama wartość: '/0'- będę wdzięczny za pomoc OKK działa

jeżeli chodzi o sędziego SPOJ-a, to obowiązują 3 zasady:
1) sędzia ma rację
2) użytkownik nie ma racji
3) w przypadku wątpliwości, patrz punkt 1 i 2

ty natomiast dokładnie obejrzyj wyjście programu, ze szczególnym uwzględnieniem tego, czego nie widać :slight_smile:

ta rada w tym zadaniu już była (pewnie nie jeden raz)

a gdy już poprawisz zadanie, usuń link do kodu - nie zostawiamy na forum (prawie) dobrych kodów

18 days later

Hej, proszę o sprawdzenie kodu:

https://ideone.com/cHAPD028

Testowane w CodeBlocksie przez godzinę dla 100 różnych wartości. Sposób wykonania może nieco łopatologiczny (typowe wypociny mocno początkującego), jednak nie znajduję w tym kodzie jakichkolwiek błędów. Sędzia już tak…

to może puść jakiś test na ideone, wtedy zobaczysz błedy

Po kolejnej godzinie testowania w innych kompilatorach brak znalezionych błędów. Ponawiam zatem prośbę o pomoc.

pRZESTAŃ TESTOWAĆ W INNYCH KOMPILATORACH. [sorry włączył mi się Caps Lock].

:man_facepalming:

Nic z tego nie rozumiem, za stary jestem*/?

Pytający użył pewnego skrótu myślowego, ale w ustach początkującego raczej niedozwolonego. Przecież nawet dla początkującego powinna być jasna różnica między kompilatorem, IDE czy konsolą. Testowanie w konsoli nie zawsze pokaże błąd w formacie stdout, zauważalnego dla początkującego testera i dlatego dużo lepsze jest testowanie na ideone.com9 - ale oprócz kodu, trzeba tam wkleić także testy w okienko stdin. Warto też poczytać co nieco o przekierowaniach a wtedy o wiele łatwiej testować i porównywać wyniki, zapisane do pliku, programem [np diff, meld <-- linux] niż robić to okiem na oko w konsoli.

*/

1. Nie rozumiem, czemu pytający pyta [drugie pytanie @lkrystianc], skoro już dzień wcześniej zaliczył je?: http://pl.spoj.com/status/FLAMASTE,lkrystianc/3
  2. Nie rozumiem, czemu @redyssz dostał dwa 2xlike, a ja nie -:slight_smile: . Moja podpowiedź:

była skrótem, “PRZESTAŃ TESTOWAĆ z palca W KONSOLI”, Na problem:

PS
W sumie tylko dwie godziny testowania i AC, to i tak bardzzo dobry wynik, jak dla początkującego, GRATULACJE AC!

PS 2
Czy brak w kodzie << endl; to jedyny [trudno zauważalny przy testowaniu w konsoli] błąd? Wygląda, że nie.

Twój post drażnił moje moderatorskie poczucie estetyki. To chyba my jesteśmy za młodzi aby zrozumieć że tam było drugie dno :grinning:

A co mi tam #TulimyILajkujemyNarbeja :wink:

Zupełnie bez sensu, Ty mnie nie rozumiesz a ja Ciebie - przepaść pokoleniowa. Wcale mi na tym nie zależy, ale ten system [lajków] ma/miał czemuś służyć, czyż nie? Na pewno nie temu, żeby dawać na zasadzie a niech mu/mi tam. :wink: :wink: