Cześć koledzy, mam problem z zadaniem flamaster, dobrze działa dla przykładu, wszystko posprawdzałem i dalej błąd odpowiedzi ;c
pomocy ;c
- Nie twórz nowych wątków, gdy już takowe istnieją (ich ilość mnie przeraziła) i w pierwszej kolejności przeczytaj je wszystkie.
http://discuss.spoj.com/search?q=flamaster - Jak chcesz pokazać swój kod, to wklej go na ideone, a na forum daj link, znajdziesz na pewno większą ilość potencjalnych osób które ci pomogą.
Również mam problem z tym zadaniem: wg mnie działa wg SPOJa nie podejrzewam, że problem wiąże się z wykorzystaniem komórki stringa o numerze str.length(): nie nadpisuje wartości tej komórki a rozwiązanie wydaje się w porządku, poza tym wydaje mi się, że będzie w niej zawsze ta sama wartość: '/0'- będę wdzięczny za pomoc OKK działa
jeżeli chodzi o sędziego SPOJ-a, to obowiązują 3 zasady:
1) sędzia ma rację
2) użytkownik nie ma racji
3) w przypadku wątpliwości, patrz punkt 1 i 2
ty natomiast dokładnie obejrzyj wyjście programu, ze szczególnym uwzględnieniem tego, czego nie widać
ta rada w tym zadaniu już była (pewnie nie jeden raz)
a gdy już poprawisz zadanie, usuń link do kodu - nie zostawiamy na forum (prawie) dobrych kodów
Hej, proszę o sprawdzenie kodu:
Testowane w CodeBlocksie przez godzinę dla 100 różnych wartości. Sposób wykonania może nieco łopatologiczny (typowe wypociny mocno początkującego), jednak nie znajduję w tym kodzie jakichkolwiek błędów. Sędzia już tak…
Nic z tego nie rozumiem, za stary jestem*/?
Pytający użył pewnego skrótu myślowego, ale w ustach początkującego raczej niedozwolonego. Przecież nawet dla początkującego powinna być jasna różnica między kompilatorem, IDE czy konsolą. Testowanie w konsoli nie zawsze pokaże błąd w formacie stdout, zauważalnego dla początkującego testera i dlatego dużo lepsze jest testowanie na ideone.com9 - ale oprócz kodu, trzeba tam wkleić także testy w okienko stdin. Warto też poczytać co nieco o przekierowaniach a wtedy o wiele łatwiej testować i porównywać wyniki, zapisane do pliku, programem [np diff, meld <-- linux] niż robić to okiem na oko w konsoli.
–
*/
- Nie rozumiem, czemu pytający pyta [drugie pytanie @lkrystianc], skoro już dzień wcześniej zaliczył je?: http://pl.spoj.com/status/FLAMASTE,lkrystianc/3
- Nie rozumiem, czemu @redyssz dostał dwa 2xlike, a ja nie -
. Moja podpowiedź:
była skrótem, “PRZESTAŃ TESTOWAĆ z palca W KONSOLI”, Na problem:
PS
W sumie tylko dwie godziny testowania i AC, to i tak bardzzo dobry wynik, jak dla początkującego, GRATULACJE AC!
PS 2
Czy brak w kodzie << endl; to jedyny [trudno zauważalny przy testowaniu w konsoli] błąd? Wygląda, że nie.