Ponieważ "odległość" od twojego kodu, zainteresowani wiedzą o czym piszę, zwiększyła się znacząco, podam różnice. Wystarczy tylko jedna poprawka, ponieważ nie ma testów typu a=p i b=q. Brak w zadaniu takiego typu testów, powoduje, że nie potrzebne [do AC] są dwie poprawki, ale wynikająca stąd [mentalnie] trzecia jest już konieczna. Napisałem o tym zresztą już dużo wcześniej: "Być może ;powinna to być nierówność ....... ".
Czwartą różnicą w stosunku do dyskutowanego artykułu, nie mającą jednak wpływu na AC/WA jest taka, że ja użyłem: q < b zamiast p > a <--- ale nie będę [się z tego ] tłumaczył.
PS
Mam nadzieję, że napisałem wystarczająco zagmatwanie oraz wniosek, że problemem nie są warunki ale tylko ich bardzo drobna modyfikacja. W sumie 4 drobne różnice w porównaniu do mojego kodu a samodzielne znalezienie ich [przynajmniej 3] wymaga tylko trochę [matematycznego?] pomyślenia
PS 2
"Mój" warunek - q < b, + wcześniejsze dwa "z automatu" odrzucają bzdurne pomysły*
---
*/ - tu bzdurne pomysły = [bz]durne tetsy typu 8 8 10 10 [sorry @redysz]
oraz typu a = p i b = q. Może są jednak inne [bzdurne albo nie], których program nie "wyłapuje"?