1 / 3
Apr 2018

Cześć,

To będzie post o człowieku bez którego nie byłoby co najmniej 1/3 AC na polskim SPOJu.

Narbej bo o nim mowa zadebiutował dzisiaj w biegu na 10 km. Dystans ten pokonał w nieco ponad 53 minuty. Ponieważ ten czas pewnie Wam niewiele mówi to przełożę go na miejsce w jednym z największych biegów na 10 km w Polsce - biegu OSHEE rozgrywanym dzisiaj w Warszawie. Gdyby Narbej w nim pobiegł pokonałby w swoim debiucie 5000 osób z 8500, które ukończyły bieg, a zdradzę Wam, że zapewne większość z nich jest co najmniej 2 x młodsza od niego.

Narbej podziwiam Twoje wyniki i mam nadzieję, że też będę mógł się takimi pochwalić będąc w Twojej kategorii wiekowej. Ten post napisałem też po to żeby zachęcić Was od czasu do czasu do ruszenia tyłka sprzed komputera. Nie musicie biegać, pójdźcie na rower, na spacer, cokolwiek. Wasz organizm będzie Wam za to wdzięczny i przy odrobinę samozaparcia będziemy jak Narbej :slight_smile:

• created

Apr '18
  • last reply

Apr '18
  • 2

replies

• 1.2k

views

• 3

users

• 7

• 2

links

podziwiam, i gratuluję :), i jeszcze zazdroszczę (że mu się chce)

I co ja mam biedny odpowiedzieć? Że mi się nie chce jak diabli ale, wiem że muszę? Nadwaga i takie tam. Albo kłócić się o jakieś/ąś 1/3?
Jednak bardzo mnie boli AC. AC powinno być dopiero początkiem, a nie końcem drogi i celem samym w sobie. Po AC powinieneś [ja też] natychmiast pomyśleć o poprawieniu swojego kodu [refaktoringu], poprawieniu jego czytelności itd.

Dlatego wymyśliłem coś innego, zamieszczam mały quiz, z pewnej książki. Jest to fragment w języku python, ale problem dotyczy prawie dowolnego innego języka programowania:
Jak powinien wyglądać “poprawiony” poniższy fragment kodu:

if x > 0:
   return True
else:
   return False

W języku C/C++ byłoby to [do ulepszenia]:

if (x > 0)
   return true;
else
   return false;

Aby nie psuć zabawy innym, proszę pisz do mnie na PM i tak samo [na PM] podam Ci poprawniejszą wersję tego fragmentu kodu, jeżeli będziesz zainteresowany.

PS
Drugi sezon zażywam kąpieli zimowych w Olsztyńskim Klubie Morsów Iglo. Jednak sezon [lód] się skończył, więc postanowiłem zrezygnować całkowicie z prysznica :wink: Oczywiście tylko z ciepłego i używać wyłącznie zimnego i jak na razie trzymam się tego: http://www.blog.dunajewski.pl/metoda-wima-hofa/metoda-wima-hofa-podstawy/17

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
Konkursy 6 195 Mar 25

Want to read more? Browse other topics in Konkursy or view latest topics.