20 / 26
Oct 2022

I nie dostaje. Dodatkowo nie używam endl i uzyskałem czas 0.23. Gdybm użył fast i/o czas byłby na pewno lepszy.

WIĘC!!

Gdy kodujesz w C++ to raczej używaj cin/cout i ewentualnie powyższych “przyśpieszaczy” a tylko w ostateczności scanf/printf lub fast io – chyba, że wiesz co robisz i bardzo zależy Ci na…
czasie czy brzydszym kodzie.

cin.tie(0)

Nie jest w cale takie popularne. Ja w sumie dopiero teraz z postu Tomasza dowiedziałem się, co to właściwie robi.
W zgłoszeniach, do których mam wgląd, też nie widzę tego codziennie.

Ja zawsze powtarzam: do wczytywania użyj cin (mniej pisania), do wypisywania printf (większa kontrola nad formatem wyjścia i mniej pisania).

Po to tu chyba jesteśmy, czyż nie?

Każden ma swoje priorytety I powody, ale większość:
1 AC
2 AC
3…
4 …
5 i dopiero czas

10. Piękno i the art of programming :slight_smile:

Co do cin.tie(), to nie jest to wiedza ukryta i tajemna. Jest o tym multum w internecie, trzeba tylko umieć znaleźć. Sam o tym pisałem tu na forum jakiś czas temu, ale sam nie zawsze stosuję, tak jak i fast i/o.

Zwiększyłem limit czasu na tym wydajnościowym teście do 3s. Teraz nie powinno być problemów z AC na cin/cout. Co ciekawe ja podczas testów tego zadania przed Fraktalem dostałem AC na cin/cout właśnie. Wychodzi na to, że później Marcin musiał zmieniać testy.

ostatnimi czasy SPOJ spowolnił - zadania które przechodziły z czasem 0.00 później przechodziły z 0.02

1 month later

mi osobiście zależy na AC, wymyśleniu rozwiązania, nauczeniu sie czegoś nowego, a dopiero później zastanowić sie czy dam radę polepszyć czas. I nie lubię zadań które bez FastIO wydają sie nie do przejścia

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
Konkursy 6 196 Mar 25

Want to read more? Browse other topics in Konkursy or view latest topics.