Na ideone.com17?
Masz na myśli:
"Success #stdin #stdout 0s 4260KB "
+
“Standard input is empty”
+
“Standard output is empty”
!? , że się tak uśmiechnę pod wąsem.
Można testować też w konsoli, ale niezależnie jak i gdzie, wskazana jest wiedza na temat stdin, stdout, oraz o przekierowaniach. Dodatkowo, warto wiedzieć, że jest też stderr.
To ja może również odświeżę temat, aby nie tworzyć nowego.
Mój program niby pokazuje dobry wynik, ale SPOJ go nie uznaje (błędny wynik). Analizuję go ciągle i nie umiem znaleźć nigdzie błędu i zaczęło mnie to już frustrować
Napisałby mi może ktoś jakąś wskazówkę, co może być w moim programie nie tak? Byłbym bardzo wdzięczny
Witam, po przeczytaniu powyższych wskazówek i porad, nadal nie przyjmuje mojego kodu:
REMOVED (wypisuje wynik zaraz po wklepaniu 2 liczb)
REMOVED (nowy link. Wypisuje wyniki gdy skończy wczytywać wszystkie dane)
Kod trochę chaotyczny, ale drukuje odpowiednie liczby. Powinienem uwzględnić złośliwe zestawy testowe (sprawdzałem skrajne wartości czyli M + M oraz I + I)? Może coś przeoczyłem?
Witam, żeby nie zaśmiecać forum piszę tutaj. Mam problem z owym zadaniem:
Link: https://pl.spoj.com/problems/JSUMRZYM/9
Język C++, kod: Tu był kod
. Kod zdaje się podawać poprawne wyniki, ale na “zdawaniu się” niestety się kończy. Spoj wyrzuca mi WA i nie mam pomysłu w którym miejscu popełniam błąd, byłbym wdzięczny jeśli ktoś z większym doświadczeniem naprowadzi mnie gdzie go szukać, dodatkowo z racji małego stażu w programowaniu chętnie przyjmę trochę krytyki odnośnie jakości kodu lub możliwości jego usprawnień. Z góry dzięki za pomoc;)
Tak jak pisałem to nie moja sprawa, ale mimo wszystko zwracam honor @hipcia. Dzięki za chęci i za pomoc.
Witam
Przed chwilą dostałem AC dla tego zadania. Od samego początku miałem prawidłowo działający algorytm, ale dopiero za 4 podejściem sędzia mi go zaliczył. Czy naprawdę musimy marnować godziny na detale typu spacje czy ilość wczytywanych danych ? Autor zadania pisze że "na wejściu w pojedynczych wierszach wczytywane są dane. Zatem pomyślałem sobie że dane należy wczytać tylko raz:
cin>>str1>>str2;
dopiero potem domyśliłem się że chodzi o wczytanie nieokreślonej ilości danych i zmieniłem to na:
while(cin>>str1>>str2).
Czy naprawdę administratorzy/moderatorzy serwisu nie mogą wyedytowac treści zadania tak aby jasno mówiła o co chodzi. Sorry ale musiałem… ciśnienie ze mnie zeszło.
Hmm, wydaje mi się, że jest to jeden z elementów gry - zrozumieć intencje autora. SPOJ to nie jest zbiór zadań z matematyki. Myślę, że jeśli tylko autor nie wprowadza w błąd to wszystko jest ok. Z treści zadania nie wynika czy test będzie jeden czy więcej, ale przykład pod zadaniem to ujednoznacznia. W tym zadaniu jest wszystko jasne, są chyba zadania, gdzie się trzeba więcej nagłówkować by zrozumieć intencje autora. Poza tym trzeba pamiętać o nadrzędnej zasadzie, którą zrozumiałem wiele lat temu (być może ktoś wymyślił to wcześniej - nie będę się spierał o pierwszeństwo… ). INFORMATYKA JEST NAUKĄ DOŚWIADCZALNĄ.
Doświadczenie pokazuje czy dobrze coś zrozumiałem i wykonałem
Bardzo ciekawy błąd.
Tworząc mapę int-string używasz apostrofów zamiast cudzysłowów.
liczbaArabskaRzymska[1] = ‘I’;
zamiast
liczbaArabskaRzymska[1] = “I”;
Dla pojedynczych znaków może i to spoko, to dla podwójnych znaków
liczbaArabskaRzymska[900] = ‘CM’;
to już jest bez sensu. Nie ma znaku ascii ‘CM’. Możemy tylko zgadywać, co trafiło do mapy.
Włącz sobie warningi podczas kompilacji (albo zwracaj na nie uwagę). Na ideone od razu pokazało, że coś jest nie tak.