1 / 8
Dec 2015

Czy jest możliwość uzyskania w formie pdf wszystkich zadań ? Znalazłem wprawdzie instrukcję, że można sobie wygenerować książeczkę poprzez zmianę formatu z html na pdf-książeczka, ale niestety u mnie to nie działa... ściąga mi tylko czystą stronę... jakiś inny sposób na ściągnięcie zadania ? a może ktoś zdążył kiedyś je ściągnąć i chciałby siętym podzielić smile byłoby to przydatne, gdyż osobiście rozwiązuję zadnia nie wpisując komentarzy czy też opisu zadania, więc gdy wracam do zadania sprzed dwóch tygodni to nie za bardzo wiem o co w nim chodziło, jednak SPOJ może (czego bardzo bym sobie nie życzył) zniknąć frowning

pozdrawiam smile

• created

Dec '15
  • last reply

Dec '15
  • 7

replies

• 1.0k

views

• 4

users

• 3

links

1. Książeczka niestety nie działa od kiedy pamiętam i nie bardzo się zapowiada żeby coś się zmieniło expressionless Ale postaram się przypomnieć o tym adminom.
  2. Tak, możesz wydrukować dowolną stronę do pdf, używając np. Bullzip PDF Printer Wydrukuje to jednak zadanie wraz z menu i reklamami.

W razie gdyby coś się stało ze spojem część zadań możesz znaleźć na web archive: https://web.archive.org/web/*/http://pl.spoj.com/problems/*8
Niestety nie będziesz miał wtedy dostępu do testów, wysyłania zadań itp...
Może znajdę chwilę żeby taką książeczkę wygenerować, ale nic nie obiecuję. A jeśli już to lepiej by było wszystko w jednym pdfie czy każde zadanie w osobnym?

dziękuję za odpowiedź smile

odpowiem tylko na ostatnie pytanie jeszcze. Jak dla mnie najwygodniejsza byłaby książeczka, która byłaby podzielona na łatwe, średnie i trudne. Dodatkowo w kolejności, w jakiej pojawiają się na stronie, gdyż tak mam podzielone foldery z rozwiązaniami na komputerze smile ale może inni mają inny logiczny sposób smile

pozdrawiam smile

no @ADMINI zróbcie coś!
no @system zrób coś!
no ludzie*, proszę, zróbcie coś z tym w końcu!

http://discuss.spoj.com/t/sciaganie-zadan-jako-pdf/10617

/*
Córka siedzi w domu na huśtawce i prosi:
- Mamo, pobujaj mnie - mama bardzo zajęta nic nie odpowida.
- Tato, pobujaj mnie - tata wpatrzony w ekran, nie słyszy.
Po chwili, bardzo mała dziewczynka, która nie umie jeszcze sama bujać [się], woła zrospaczonym głosem:
- No ludzie! Pobujajcie mnie!

Anegdotka świetna smile

Mam nadzieję, że jestem ostatnim nowy użytkownikiem, który o to prosi smiley

Z autopsji, z tym, że nie jestem, nie byłem ani nigdy już nie będę małą dziewczynką, nie umiejącą bujać [się] wink
Niestety, jeżeli to, o co prosisz [jako jeden z ostatnich nowych] jest tym, czego się obawim, to poprzednio pytający nie odezwał się, więc jeszcze nawet nie rozpocząłem poszukiwań [naprawdę, nie bujam wink].

PS
Wczoraj, były spóźnione Andrzejki, a dzisiaj [chociażem nie Andi] zrobiłem poprawiny, więc raczej nawet nie jestem w stanie wskazującym na możliwość rozpoczęcia poszukiwań [sorry, może jutro/pojutrze?]. Powiedz tylko słowo, o co prosisz? wink

Rycerzu w lśniącej zbroi smiley dziękuję Tobie za wierność swym ideałom...jednak sądzę, że rozsądniejszym wyjściem będzie generowanie PDF-ów "prywatnie", wraz z każdym rozwiązywanym przeze mnie zadaniem smile z odpowiednią numeracją i podpisem - charakterystycznym dla mojego stylu smile

Ps: wprawdzie także nie zowią mnie Andrzejem, ale Andrzejki ku tradycji i uciesze ogółu, a najbardziej ku uciesze własnej obchodzę raz na dwa tygodnie smiley także rozumiem, że jesteś zajęty mości Panie smile

Są dostepne narzędzia do generownia PDF z HTML. Można pobrać robotem wlaściwy kod html treści zadań, zapisać go, a potem potraktować go pewnym generatoerm HTMLtoPDF i gotowe. Oczywiście dla własnych cełów.

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 197 Jan 30
System SPOJ 2 142 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.