1 / 72
Sep 2015

include

using namespace std;
int ile;
int main()
{
cin >> ile;
int cukierki[ile];
int osoby[ile];
for(int i=0; i {
cin >> osoby[i];
cin >> cukierki[i];
}
for(int i=0; i {
if(cukierki[i]/(osoby[i]-1)*(osoby[i]-1) else cout << "NIE" << endl;
}
return 0;
}

Niewiem co jest nie tak, wyskakuje błąd wykonania.

• created

Sep '15
  • last reply

Aug '22
  • 71

replies

• 5.1k

views

• 28

users

• 3

• 18

links

Frequent Posters

There are 71 replies with an estimated read time of 5 minutes.

To nie jest cały kod, skorzystaj z z tagu oznaczonego jako </>. Swoją drogą tablice są zbędne w tym zadaniu, możesz wczytywać i od razu obliczać oraz wypisywać wynik.

Jasiu może być jedyną osobą w klasie, co w przypadku twojego kodu daje dzielenie przez zero. Uwzględnij ten mocno szczególny przypadek i usuń kody z forum bo sędzie mi zaliczył twój jak to do niego dodałem.

2 months later

Jeśli osób w klasie jest więcej niż cukierków to mu wszystkie "zostają", przesadziłeś z tymi if-ami

4 months later

@lukaster, po wczytaniu danych i wyświetleniu odpowiedzi, Twój program nie kończy działania (przynajmniej tak dzieje się u mnie na komputerze), tylko oczekuje na wczytanie kolejnych zestawów testowych.

zamiast while(cin>>L_uczniowie>>C_cukierki) daj cin>>L_uczniowie>>C_cukierki;, ale to dalej błędna odpowiedź. Pewnie przekombinowałeś z x i y, zamiast nich zastosuj resztę z dzielenia.

Reszta z dzielenia pomogła jest akcept. Dzięki wszystkim a w szczególności Tobie sig bo pomagasz mi już któryś raz

4 months later

Witam!
Wysłałem poniższy kod do sędziego i niestety go nie zaackeptował.

include

include

using namespace std;

unsigned int cukierki,uczniowie,ile_prob;
int main() {
cin>>ile_prob;

for(int i=0;i<ile_prob;i++)

{cin>>uczniowie;
cin>>cukierki;

if(uczniowie!=1)

{if((uczniowie-1)%cukierki==0) cout<<"NIE";
else cout<<"TAK";
}
else

{
if(cukierki!=0) {cout<<"TAK";}
else cout<<"NIE";

}
}
return 0;
}

Jestem bardzo początkującym programistą i niestety mimo sprawdzenia kodu nie zauważyłem żadnych kłopotów(kod w CodeBlocks działa bez zarzutów).Być może nie sprawdziłem pewnych przypadków w zadaniu.

wskazane jest, aby kod przekazywać poprzez link do ideone.com, jednocześnie możesz tam przetestować swój kod

tu jest link do przeniesionego twojego kodu: http://ideone.com/7Fsgeo159

masz tam także wyniki dla prostego testu.

a przeczytałeś ten wklejony program ?

samo pisanie to mało, trzeba także umieć czytać :slight_smile:

Chodzi o 2 razy skopiowanego ifa? Rzeczywiście,moje niedopatrzenie.

Jeśli chodzi o pętle..
Może jestem amebą informatyczną,ale jeśli na początku programu mam fora, który powinien zapętlić program tyle razy , ile wcześniej zadeklarowałem,i tego nie robi,a cały kod jest w nawiasach,to niestety nie widzę w czym problem.Mimo że on znajduje się przed oczyma.

Spróbuję poprawić kod.

PS:Dziękuję za cierpliwość i poświęcony czas na tak banalne problemy

gdybyś miał poprawnie sformatowany kod (wcięcia) to byś lepiej widział

return jest za wcześnie o jeden nawias klamrowy - w efekcie jest wewnątrz pętli for

a dodatkowo wkleiłeś swój kod przed domyślny kod podawany przez ideone, zamiast go zastąpić - w efekcie jest w programie dwa razy main()

10 days later

Mógłby ktoś wskazać test dla którego program wypisze zły wynik bo otrzymuje WA. Nie było pytania

13 days later

w teście podałeś więcej cukierków niż uczni w klasie wiec zwracana odpowiedz jest prawidłowa no chyba że się myle

Przeczytaj dokładnie treść i zwróć uwagę na:
"Był dobrym kolegą, więc każdemu chciał dać jak najwięcej. "