Faktycznie zmiana kolejności zmienia wyjście.
Jak myślisz: czy autor zadania wprowadził opcję if(maciarek zrobił zadanie) then (zrób reset pc i zmień kolejność bo błędny wynik wyskakuje nie dla tej konkretnej wartości tylko dla kolejnych wyrazów wejścia i generalnie po jakimś czasie to się samo naprawi)?
Jeżeli Twój kod nie działa dla prawidłowego, czyli zgodnego z treścią zadania wejścia, które co najwyżej jest w "nieprzyjaznej" dla Twojego programu kolejności to po prostu Twój kod nie działa. Sędzia to nie logika modalna i inne cuda tylko AC albo nie. Pisanie na forum w takim przypadku na ogół mija się z celem bo zwykle wygląda to z perspektywy innych osób mniej więcej tak: "Siemka. Widzę to zadanie i pewnie jest nawet jakaś zależność między wejściem a wyjściem. Ba! Sądzę, że da się to zakodować, ale mi się nie chce... moglibyście zrobić to za mnie? Albo ja wam dam coś co w ogóle nie działa nawet dla przykładowych danych a wy weźcie to przeróbcie". A przecież nie na tym to polega, prawda? 
Słowem: masz błąd w kodzie. Program nie działa (nawet) dla przykładowych danych. Z faktu, że nie działa tylko dla pewnych permutacji, mogę wysunąć przypuszczenie, że algorytm jest prawidłowy i wystarczy tylko znaleźć ten błąd i wszystko będzie ok więc nie poddawaj się. Gdy tylko program zacznie działać jak powinien zgłoś go ponownie. Jeżeli będzie AC to gratuluję
Jeżeli nie - wtedy napisz i ja albo ktoś inny pomoże Ci w znalezieniu błędu.