1 / 6
Jul 2019

W kompilatorze wyniki wychodzą dobre, jednak cały czas wyskakuje błąd SIGFPE. Z zadania są wyłączone 0, dlatego nie wiem gdzie problem. Zerknijcie, może coś razem wykminimy.

• created

Jul '19
  • last reply

Jul '19
  • 5

replies

• 634

views

• 2

users

• 1

like

• 1

link

Alokujesz dynamicznie tablicę o rozmiarze 0. Zakładając, że naprawiłbyś to: Tablica suma_ciasteczek powinna mieć prawidłowo ustawiony pierwszy element żeby poprawnie liczyć sumę. Iteruj pętle od i = 1 do obzarciuch (bo zakładam, że docelowo to będzie rozmiar tablicy). Pamiętaj o użyciu delete[].

Ewentualnie możesz to wykonać bez tablicy, bo będzie prościej. Poza tym cała koncepcja rozwiązania zadania (ostatnie linie kodu) są dobre. :wink:

Dzięki hipcia za pomoc. wklejam poprawiony kod, bo tym razem nowy błąd :frowning: . (SIGABRT)

Chodziło mi troszkę o coś innego, ale ten kod można bardzo łatwo naprawić:

suma_ciastek = new int[obzarciuch + 1];

Spróbuj również zrobić to zadanie bez tablicy. Następnym razem postaraj się wstawić poprawnie kod (ewentualnie na ideone4) :wink:

Dziękuję Ci bardzo hipcia za pomoc. Właśnie chcę zrobić zadanie bez tablic, ale zatrzymałem się na pewnym etapie. Pokombinuje i najwyżej poproszę o pomoc.

dobra bez tablic poszło bez problemu :)) dziękuję jeszcze raz i do zobaczenia ponownie na forum :slight_smile: usuwam kod.