Kiedyś, na starym forum, nawet robiłem to, ale oczywiście wg innych kryteriów i nie kasowałem, ale przenosiłem do folderu-kosza.
Ale tu mówimy o dobrych odpowiedziach, a o dobreych pytaniach tylko wspomniałem, w kontekście, że złe negatywnie, a dobre prawdopodobnie pozytywnie wpływają na jakość odpowiedzi.
Co do dobrych odpowiedzi. Zawsze może się zdarzyć wpadka, ale podpowiadający powinien mieć wystarczająco samokrytyki, aby się przyznać do błędu i taką wpadkę jakoś naprawić.
PS
Mówię cały czas o forum, bo kwestia systemu komentarzy pod zadaniami jest dla mnie tematem zamkniętym. Dla mnie ma on za dużo błędów, i mógłby zniknąc już dawno. Tym bardziej, w komentarzach [pod zadaniami] nie powinny pojawiać się ani podpowiedzi [a szczególnie błędne] jak i pytania, dyskusje czy inne śmieci [oczywiście od tego jest forum
]
Kiedyś takie komentarze po prostu kasowałem, ale teraz [chociaż jako moderator mógłbym nadal] tylko sobie pogadam: http://discuss.spoj.com/t/nie-wesoly-komentarz-o-komentarzach/22775