9 / 50
Feb 2016

Zrobiłem tak jak mówiłeś i jest przekroczony limit czasu, zresztą jak w większości zadań które robię, w konsoli wszystko idzie dobrze a jak daje do sprawdzenia do przekroczenie limitu czasowego

Jesteś pewien że nie pominąłeś czegoś np usunięcia cin >> wybór z wnętrza pętli? bo ja twoim kodem po opisanej przeze mnie zmianie dostałem AC. Jak nic nie wypatrzysz, to usuń ten kod co już jest, i daj jeszcze raz aktualny.

ps na przyszłość dopisuj się do istniejących wątków.

Dobra udało się zrobiłem switchem i ogólnie wszystko zmieniłem i już działa dzięki za pomoc smiley tak btw jak się usuwa wątki bo nie mogę znaleźć ;(

Nie ma usuwania. Edytuj kod, zastępując go napisem "AC"

19 days later

Sędzie pokazuje błąd, ale ja jako początkujący go nie widzę. Może ktoś dać jakąś wskazówkę? smiley

W zadaniu masz, że zostanie podana nieokreślona liczba zestawów danych.
Użyj while(cin>>a>>b>>c)

W odpowiedzi na zestaw z zadania twój program daje 16-43021, przydało by się wyświelać odpowiedzi w osobnych liniach jak to w przykładzie jest. Jak już ci zaliczy nie zapomnij usunąć kodów, a zaliczy jak dodasz ten podział.

ps żeby uniknąć takich błędów w przyszłości, zmień sposób testowania np korzystaj z ideone.com. Tam możesz od razu wkleić całe wejście, więc taki błąd będzie od razu widoczny w wyjściu.

U mnie widzę poprawne wyniki, nie wiem dlaczego nie może tego uznać, trudno, omijam to zadanie, dzięki za próbę pomocy smiley

Zamiast while (i<100) daj while (cin >> a >> b >> c) i będzie dobrze. Swoją drogą jest tu więcej zadań w których będziesz wczytywał w taki sposób, więc nie rezygnuj łatwo. I usuń kod z forum jak już ci zaliczy.

Zrobiłem jak radzisz na samym początki i nie zaliczyło, teraz również nie zaliczyło, więc no sam nie wiem.

Wcześniejszy kod był nie do końca dobry, dla danych wejściowych, tj
Wejście:
+ 7 9
- 0 4
* 5 6
/ 8 3
% 5 2

Wyjście wyglądało tak:16-43021

Zamiast:
16
-4
30
2
1

Jak widać w tym fragmencie wczytujesz 2x, usuń 2 cin-a i ci zaliczy. Swoją drogą ta else return 0; linia jest zbędna, przy tej konstrukcji while "będzie wiedział" kiedy przestać. W przypadku gdybyś testował wczytując z palca (nie polecam) to kończysz przez ctrl + d pod Linuksem lub też ctrl + z pod Windows.

booooże frowning dziękuje bardzo bo naprawdę sprawdzałem ten kod z kilkanaście razy i nie zauważyłem tego, dopiero raczkuję

Hej, mam pytanie z innej beczki....
Chodzi mi optymalizację kodu kalkulatora (piszę w C++). Rozwiązałam zadanie w ten sposób: http://wklej.to/JPnq129 , wyniki są poprawne ale niestety spoj nie chce uznać rozwiązania, bo przekracza limit czasu.
Czy ktoś ma pomysł/radę jak mądrze zoptymalizować mój kod?

Nie wiem czy to będzie wystarczająco mądrze? wink Ja w każdym razie [w tym przypadkowym razie] zoptymalizowałbym w ten sposób, że znacznie, ale to znacznie skróciłbym czas na oczekiwanie danych, których już więcej nie ma i już nie będzie - skończył się wraz z końcem plik z danymi [eof].

Jak?

Np tak:
while (cin >> wybor) { // jeżeli udało się jeszcze coś wczytać to idę do pętli, jeżeli już nic nie ma to nie [wchodzę]

zamiast:
for ( ; ; ) // czekanie w nieskończoność w pętli, aż do tle [przekroczenia limitu czasu]

dzięki za wskazówkę! Właśnie nieskończona pętla for była tu problemem. Rozwiązanie problemu okazało się banalne....należało zawęzić pętlę for do 100 operacji.... grin