Gdy już [zo]staniesz [się] PRAWDZIWYM PROGRAMISTĄ -> Jak zostać PRAWDZIWYM PROGRAMISTĄ? pytanie jak nim pozostać?
Nie możesz spocząć na laurach!
Musisz dalej pogłębiać swoją wiedzę.
Powinieneś dzielić się nią z innymi [zostać guru - mentorem].
Ale czy to już wszystko? 
Musisz pomyśleć i w końcu zadbać o siebie. Pomyśleć i zmienić styl życia, nawyki zdrowotne i jedzeniowe itd…
Popatrz co robią jedni z najlepszych [pierwsza strona pl.spoj.com]. Startują w maratonie/ACH 
Nie, nie musisz już jutro, wystarczy, że pomyślisz, postanowisz i wyznaczysz sobie jakiś cel, na początek może jakiś mniejszy, np parkrun.
Ja mam taki zamiar i na pewno się pochwalę.
Jest to moje noworoczne postanowienie, start w parkrunie, zmiana diety, [jeszcze] więcej aktywności fizycznej.
BTW
Przeczytaj jakąś ciekawą i pożyteczną lekturę i tym razem nie mam na myśli książki IT.
Bardzo polecam, to co sam ostatnio przeczytałem:
John Robbins, Ocean Robbins: Głosy rewolucji Żywnościowej. Możesz uratować swoje ciało i świat tym, co jesz.
Campbell: Nowoczesne zasady odżywiania
Beata Pawlikowska Największe kłamstwa naszej cywilizacji
Możesz też obejrzeć w internecie filmy o tej tematyce, ale pamiętaj, że zawsze książka jest dużo lepsza niż film nakręcony na podstawie książki. Możesz poszukać i obejrzeć na youtube:
Ciemna strona produktów light
Prawda o taniej żywności
Super size me [mój super rozmiar]
itd
Może ta lektura [i filmy] pomoże Ci podjąć nowe, ważne, noworoczne postanowienia czego Ci szczerze życzę tak jak i sobie!